Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
400γρ. Ρεβίθια
500γρ. Χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Ελαιόλαδο
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
250γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από τη προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
  • Σ άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κρέας και τη γλυκοπατάτα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια και ζεστό νερό να καλύπτει το κρέας. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το κρέας μαζί με τη πιπεριά και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 45 λεπτά. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: