Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Αβγά
100γρ. Ζάχαρη
140γρ. Αλεύρι
60γρ. Αμυγδαλόψυχα
125γρ. Βούτυρο λιωμένο
150γρ. Γάλα
200γρ. Καρύδια τριμμένα
100γρ. Κουβερτούρα σε μπεν μαρί
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Νερό
2 Φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε για αρκετή ώρα τα αβγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο τη σοκολάτα και τα καρύδια χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον καφέ και περιχύνουμε το γλυκό.
  • Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: