Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπανάκι
6 Φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
250γρ. Κατίκι
4 Αβγά
Ελαιόλαδο
150γρ. Κεφαλοτύρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, το ανακατεύουμε καλά και το στύβουμε με τα χέρια να φύγουν όλα τα υγρά του.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, το κατίκι και τα αβγά. Προσθέτουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: