Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
6 Μήλα
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 Κουταλιές σούπας κονιάκ
1/4 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Αβγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. 
  • Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε λεκάνη. Περιχύνουμε με κονιάκ και τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για μισή ώρα. 
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο.Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Το οποίο αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: