Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ώριμα βερίκοκα
700γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα χωρίζουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα βερίκοκα και να γίνονται πουρές. Όταν αρχίσει η μαρμελάδα να δένει ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε το καπάκι και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει. Όταν ανοίγουμε ένα βάζο μετά διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: