Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
1 Κρεμμύδι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 1/2 Φλιτζάνι αρακά
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίσουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα δεμένο πουρέ και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε νερό που βράζει ζεματάμε τον αρακά για λίγα λεπτά, τον στραγγίζουμε και τον ρίχνουμε στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, πασπαλίζουμε με πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες και τους βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: