Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά χωρισμένα
3/4 Φλιτζανιού ζάχαρη
1 Φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
20 Μπισκότα σαβαγιάρ
500γρ. Μασκαρπόνε
1 Φλιτζάνι κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενώνουμε με την κρέμα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ να μαλακώσουν και τα στρώνουμε τα μισά σε μία φόρμα ή πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.Και τελειώνουμε με τη κρέμα. Πασπαλίζουμε με το κακάο ή αν θέλουμε με τριμμένο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες το λιγότερο πριν το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: