Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 Αβγά
2 Καρότα τριμμένα
2 Κολοκυθάκια, μόνο το πράσινο μέρος, τριμμένα
2 Κρεμμύδια τριμμένα
4-5 Φρυγανιές τριμμένες
1/2 Φλιτζάνι ξίδι
Αλάτι
Πιπέρι 
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το κιμά, το περιχύνουμε με το ξίδι. Ζυμώνουμε και τον αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Επίσης τα αβγά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη τριμμένη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη λεκάνη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα ζυμώνουμε τα μπιφτέκια. 
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει ψήνουμε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος του πόσο καλοψημένα τα θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: