Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
350γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 Φρυγανιές τριμμένες
300γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 Κούπας κονιάκ
1 Πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350γρ, Ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 10 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε το αλάτι και τη προσθέτουμε στη ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το σιρόπι που έχει κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: