Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ, Κριθαράκι χοντρό
1 Κοτόπουλο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500γρ. Ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κύβο κοτόπουλο
1/2 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
100γρ. Τριμμένο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον κύβο, τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό στη κατσαρόλα. Όταν πάρει βράσει το μεταφέρουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκια. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό τοποθετούμε στο σκεύος το κοτόπουλο και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: