Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΑΣΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 Κούπα λευκό κρασί
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα. Τα βγάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, μεταφέρουμε το φαγητό σ ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με θυμάρι και ψήνουμε άλλη μισή ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: