Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Μεγάλα λευκά μανιτάρια
250γρ. Κιμά
1 Καρότο τριμμένο
1 Μικρό κρεμμύδι τριμμένο
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Χυμό ντομάτας
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια πετσέτα, αφαιρούμε το κοτσάνι τους, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε στη άκρη. Ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο τα σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και αφού τον σοτάρουμε προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να γέμιση να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρό. Τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά να πάρουν όμορφο χρώμα. 

6 σχόλια:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: