Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 Κιλό πατάτες
1 Πορτοκάλι
200γρ. Φρέσκα κρεμμυδάκια
Δεντρολίβανο
200ml. Λευκό κρασί
1 Κουταλιά της σούπας μέλι
1 Κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για μισή ώρα, κρατάμε το ζωμό στην άκρη. Κόψουμε σε  φέτες τις πατάτες, το πορτοκάλι και τα κρεμμυδάκια.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες, το πορτοκάλι και τα κρεμμυδάκια σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και 1 νεροπότηρο από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μουστάρδας, το αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: