Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
350γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 Φρυγανιές τριμμένες
300γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4 Κούπας κονιάκ
Μία πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350γρ. Ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά από τη στιγμή που θ αρχίσει να βράζει.
  • Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι ν ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης και προσθέτουμε, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τις φρυγανιές, το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τ ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Περιχύνουμε με το σιρόπι και όταν κρυώσεις το γλυκό κόβουμε κομμάτια και το βγάζουμε από το ταψί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: