Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 Κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 Κρεμμύδια τριμμένα
3 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
750γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε καλά από την προηγούμενη ημέρα. Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, το πολτό σκόρδου, το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και αέρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: