Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
2 Φλιτζάνια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο αλεύρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί,
  • Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και το χυμό των λεμονιών και βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν έχουν πάρει χρώμα τα γυρίζουμε το πάνω κάτω για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: