Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Κιλά γάλα
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
5 Αβγά
1 Φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κρατάμε 2 φλιτζάνια από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν βράσει το μείγμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το κονιάκ και τα ρίχνουμε στο μείγμα που ετοιμάσαμε. Το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: