Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι χοιρινό από μπούτι περίπου 1 1/2 Κιλό
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 Φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο
Λίγους κόκκους πιπεριού
4 Δαφνόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, τη μουστάρδα και τα αφήνουμε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Το βάζουμε σ ένα ταψί, το αλείφουμε με το πολτό του σκόρδου και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά να κάνει κρούστα το κρέας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το περιχύνουμε με τη σάλτσα του 2-3 φορές. 
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: