Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300γρ. Ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
5 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
6 Φρέσκες αγκινάρες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και πιει το νερό του.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

2 σχόλια:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: