Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΨΩΜΙ ΜΠΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ
280ml. Μπύρα
20γρ. Μαγιά φρέσκια
280ml. Ζεστό νερό
600γρ. Αλεύρι
500γρ. Αλεύρι ολικής
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 Κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο.
  • Το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη. Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας και φτιάχνουμε δύο φραντζολάκια. Τα βάζουμε σε φόρμες του κέικ, τις οποίες έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 220 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τις φόρμες και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει πριν το κόψουμε. 


3 σχόλια:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: