Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
500γρ. Χυμό ντομάτας
1/2 Ποτήρι κόκκινο κρασί
1 Φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Βασιλικό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 Κιλό σπανάκι
350γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1 Κουτί κανελόνια
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 5 λεπτά και ανακατεύουμε ελαφρά να βγάλει όλα τα υγρά, το ψιλοκόβουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Βάζουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, το ζωμό, αλάτι, πιπ΄ρι, τη ρίγανη, το βασιλικό και βράζουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τη φέτα την οποία έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Γεμίζουμε τα κανελόνια, όχι τελείως για να μη χυθεί η γέμιση. Βάζουμε τη μισή σάλτσα σ ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τα κανελόνια. Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: