Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
2 Φλιτζάνια ρύζι νιχάκι
3 Φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσει το ρύζι και πιει τα υγρά του.
  • Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα ντοματίνια.
  • Αλατίζουμε, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε το φαγητό με τα ντοματίνια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: