Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 Κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 Κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας ταυτόχρονα όσο χρειάζεται για να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα, χωρίς να τα κουνήσουμε. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Γυρίζουμε τα μπιφτέκια με μία σπάτουλα και προσθέτουμε ξανά λίγο να νερό να καλύψει το πάτο του τηγανιού.
Κλείνουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πουρέ ή τηγανιτές πατάτες.

1 σχόλιο:

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: