Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Τορτελίνια με τυρί
450γρ. Αρακάς
Λίγο ελαιόλαδο
150γρ. Μανιτάρια σε φέτες
2 Φέτες μπέικον σε κομματάκια
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
80γρ. Γραβιέρα τριμμένη
350ml. Κρέμα γάλακτος
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  • Ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 10 λεπτά το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
  • Σ ένα άλλο τηγανάκι ροδίζουμε το μπέικον.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε τα τορτελίνια σ ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τον αρακά, τα μανιτάρια και το μπέικον και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Περιχύνουμε τα τορτελίνια με το μείγμα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: