ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
6 Αβγά
220γρ Γιαούρτι στραγγιστό
3 Κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν
2 Κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
6 Αβγά
220γρ Γιαούρτι στραγγιστό
3 Κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν
2 Κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι ν ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών στο μείγμα. Σ ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι μαρέγκα ώσπου να τελειώσουν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
- Αν θέλουμε όταν το βγάλουμε από τη φόρμα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: