ΥΛΙΚΑ
6 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
30γρ. Νωπή μαγιά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1/3 Φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 Φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
30γρ. Νωπή μαγιά
1 Φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 Φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1/3 Φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί. Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το αλάτι και τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, διαλύουμε τη μαγιά, σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα χυλός. Αφήνουμε για μισή ώρα να διπλασιαστεί ο χυλός. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι ρίχνουμε τα δύο προηγούμενα μείγματα και ζυμώνουμε έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και ελαστική.
- Αλείφουμε τη ζύμη με βούτυρο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Πλένουμε τις σταφίδες και τις στεγνώνουμε καλά. Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη σκορπίζοντας ανάμεσα τις σταφίδες. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει και πάλι. Αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: