ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σουπιά σε κομμάτια
500γρ. Κοφτό μακαρονάκι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει.
Ρίχνουμε το λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το κρασί, ανακατεύουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε 750ml. ζεστό νερό και βάζουμε στη κατσαρόλα το ζυμαρικό μας. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πιει όλο το νερό και να έχει βράσει το μακαρόνι. Κλείνοντας πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
1 Κιλό σουπιά σε κομμάτια
500γρ. Κοφτό μακαρονάκι
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει.
Ρίχνουμε το λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου και το κρασί, ανακατεύουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με θυμάρι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε 750ml. ζεστό νερό και βάζουμε στη κατσαρόλα το ζυμαρικό μας. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πιει όλο το νερό και να έχει βράσει το μακαρόνι. Κλείνοντας πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: