Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Χωριάτικα φύλλα
500γρ. Μακαρόνια βρασμένα
200γρ. Τυρί φέτα
3 Αβγά
1 Φλιτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια. Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Αλατίζουμε πολύ ελαφρά γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή. ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τ αβγά και τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε το βούτυρο και μ ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου. 
  • Στρώνουμε τα 3 φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε το μείγμα, το στρώνουμε γυρνάμε το περίσσευμα από τα φύλλα μέσα στο ταψί και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και αυτά ένα ένα. Αν μας περισσέψει βούτυρο περιχύνουμε την πίτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι το φύλλο να γίνει τραγανό και να πάρει όμορφο χρώμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: