Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι περίπου ένα κιλό
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 Φλιτζάνι φάβα
2/3 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
1 Νεροπότηρο ξίδι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι σε πολύ νερό μαζί με το ξίδι, μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε ή σε μεγάλα κομμάτια ή απλά κόβουμε τα πλοκάμια του και το σοτάρουμε σε μισό φλιτζάνι λάδι. Το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Σ ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά. Πλένουμε καλά τη φάβα, τη βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε άφθονο νερό ώστε να τη σκεπάζει. Την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς ν ανακατεύουμε μόνο αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάζει.. Αφού περάσει μισή ώρα ρίχνουμε μέσα την πάπρικα, αλατοπίπερο και το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το λάδι του, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε τη φάβα με το χταπόδι από πάνω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: