Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Αβγά
1/2 Νεροπότηρο ζάχαρη
1 Νεροπότηρο λάδι
1 Βανίλια
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Όσο αλεύρι χρειαστεί περίπου 1/2 κιλό
Για τη γέμιση
1 Μήλο
1 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 Κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα καρύδια
1 Κουταλιά της σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το βάζουμε σ ένα βουτυρωμένο ταψί.
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια και αφού το κόψουμε σε λεπτές φετούλες, το στήνουμε πάνω στο κέικ. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη κανέλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε από πάνω τα μήλα. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: