ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαύρο
3 Ντομάτες ώριμες
1 Ντομάτα σφιχτή
2 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό γαύρο
3 Ντομάτες ώριμες
1 Ντομάτα σφιχτή
2 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Ποτήρι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από ένα λεμόνι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, κόβουμε και πετάμε τα κεφάλια και τα έντερα, το πλένουμε και τα βάζουμε σε σειρές σ ένα ταψάκι. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκοβούμε σε μια λεκάνη τις ώριμες ντομάτες.
- Ρίχνουμε το λάδι, το μισό μαϊντανό, το πολτό σκόρδου, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο, τ ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα ψάρια. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, στολίζουμε με φέτες ντομάτας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: