Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
10 Αβγά
10 Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
10 Κουταλιές σούπας καρυδόψιχα
10 Κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το ταψί.
Για το σιρόπι:
1 Κιλό ζάχαρη
1 Λίτρο νερό
2 Βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ ένα μπολ και τα δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Χτυπάμε τ ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιμιγδάλια, την καρυδόψιχα και τη φρυγανιά, χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις βανίλιες. Το αφήνουμε άλλα δύο λεπτά, κατόπιν το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως το γλυκό μας.
  • Εάν θέλουμε μπορούμε επάνω σε κάθε κομμάτι να βάλουμε καρύδια για διακόσμηση ή να πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα χοντροκομμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: