ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μπακαλιάρο
2 Αβγά
1 Κουταλάκι σόδα
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό μπακαλιάρο
2 Αβγά
1 Κουταλάκι σόδα
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε το βακαλάο σε κομμάτια και τον βάζετε να ξαρμυρίσει σε βαθύ μπολ με νερό που να τον σκεπάζει. Αφήνετε το βακαλάο το λιγότερο για 24 ώρες φροντίζοντας να αλλάζετε όσο πιο συχνά μπορείτε το νερό. Αφού ξαρμυρίσει, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και κόβετε το ψαχνό σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε μια λεκάνη λίγο αλεύρι και τη σόδα διαλυμένη σε νερό. Τα ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, χτυπάτε και ρίχνετε τα αβγά και λίγο πιπέρι. Ρίχνετε στο μείγμα τα κομμάτια του βακαλάου και ανακατεύετε όλα, μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν χυλό.
- Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Μόλις ροδοκοκκινίσουν οι κροκέτες από τη μία μεριά τις γυρίζετε από την άλλη.
- Σερβίρουμε και σκορδαλιά και σαλάτα παντζάρια.
- Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: