ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό βούτυρο λιωμένο
100γρ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 Αβγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Μπέικιν
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 Κιλό αλεύρι
1/2 Κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό βούτυρο λιωμένο
100γρ. Ζάχαρη
2 Βανίλιες
1 Αβγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Μπέικιν
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 Κιλό αλεύρι
1/2 Κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν ασπρίσει. Βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη, συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή που να μη κολλάει στα χέρια.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όπως είναι ζεστοί τους βάζουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με τη άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: