Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σφηνάκι λευκό κρασί
5 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Πάπρικα
50γρ. Ελιές σε ροδέλες
50γρ. Κάππαρη
Λίγο βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει. Το σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μη κολλήσουν. 
  • Λίγο πριν τελειώσει η σάλτσα προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε το μάτι, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: