Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
Αλάτι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
100γρ Ζαμπόν
300γρ. Μανιτάρια
1 Σφηνάκι κονιάκ
50γρ. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι
Βούτυρο
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
80γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
750ml. Γάλα
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
100γρ. Τριμμένο έμενταλ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ, το πολτό σκόρδου αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με τα υλικά που έχουμε γράψει πιο πάνω. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα μανιταριών. 
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις μισές πένες και περιχύνουμε με τη μισή μπεσαμέλ. Βάζουμε τις υπόλοιπες πένες και ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: