ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
Αλάτι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
100γρ Ζαμπόν
300γρ. Μανιτάρια
1 Σφηνάκι κονιάκ
50γρ. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι
Βούτυρο
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
80γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
750ml. Γάλα
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
100γρ. Τριμμένο έμενταλ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Πένες
Αλάτι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
100γρ Ζαμπόν
300γρ. Μανιτάρια
1 Σφηνάκι κονιάκ
50γρ. Κρέμα γάλακτος
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
Λάδι
Βούτυρο
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
80γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
750ml. Γάλα
100γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
100γρ. Τριμμένο έμενταλ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ, το πολτό σκόρδου αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με τα υλικά που έχουμε γράψει πιο πάνω. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις μισές πένες και περιχύνουμε με τη μισή μπεσαμέλ. Βάζουμε τις υπόλοιπες πένες και ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: