Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 Ποτήρι νερού ζάχαρη
1 Ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
1 Ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα
1 Μπέικιν
1 Κιλό αλεύρι
2 Βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τις βανίλιες
  • Πάνω από ένα μπολ κρατάμε το ποτήρι με το χυμό του πορτοκαλιού και βάζουμε τη σόδα την οποία ανακατεύουμε. (Το κρατάμε πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει). Μέσα στο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το πορτοκάλι με τη σόδα και το βιτάμ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια.Ίσως να χρειαστεί λίγο αλεύρι επιπλέον. Επίσης προσέχουμε να μη γίνει πολύ σφιχτή.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα κάνουμε μπαλάκια και κατόπιν τα πιέζουμε με τις παλάμες για να σχηματιστούν τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από πάνω και από κάτω. 
  • Εάν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ακόμη και πραλίνα φουντουκιού στα μισά μπισκότα και να τα ενώσουμε με τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: