ΥΛΙΚΑ
4 Μελιτζάνες
4 Κολοκυθάκια
4 Πιπεριές Φλωρίνης
1/2 Κούπας λάδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Κουταλιά ξίδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές μαργαρίνα
1/2 Κιλό λαζάνια
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Μελιτζάνες
4 Κολοκυθάκια
4 Πιπεριές Φλωρίνης
1/2 Κούπας λάδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 Κουταλάκι ζάχαρη
1 Κουταλιά ξίδι
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές μαργαρίνα
1/2 Κιλό λαζάνια
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για μία ώρα. Τα ξεπλένουμε με νερό και τα στύβουμε ελαφρά για να φύγει το περισσότερο νερό. Τα τηγανίζουμε για να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό του σκόρδου. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια λίγα λίγα και τα βράζουμε από 5 λεπτά την κάθε φορά.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε μία στρώση λαζάνια και βάζουμε το 1/4 από τα λαχανικά τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί. Το κάνουμε αυτό για άλλες 3 φορές και τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50.
- Πριν το κόψουμε το αφήνουμε 5-10 λεπτά για να μπορέσουμε να το κόψουμε χωρίς να διαλυθούν τα κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: