Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
750γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. Ταλιατέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες. Βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο βασιλικό, ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: