Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
500γρ. Κιμάς
2 Καρότα τριμμένα
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
100ml. Λευκό κρασί
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
50γρ. Φέτα θρυμματισμένη
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Πρέζα κανέλα
Πάπρικα γλυκιά
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κανέλα, τη πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το πολτό σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: