Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πακέτο σφολιάτα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1/2 Κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. Κασέρι κομμένο σε κυβάκια
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και τη πιπεριά. Βάζουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγαμαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: