Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
450γρ. Ζάχαρη
1 Ποτήρι σόδα αναψυκτικό
1 Ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 Κουταλιά σούπας σόδα μαγειρική
1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
Λίγο γαρίφαλο
1/2 Ποτήρι νερού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το γαρίφαλο. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το την υγρή σόδα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το μίξερ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε μέσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: