Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Κούπες αλεύρι
2 Κούπες ζάχαρη
5 Αβγά
1 Πορτοκάλι πολτοποιημένο
3/4 Κούπας σπορέλαιο
1 Κουταλιά μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Χυμό από 2 πορτοκάλια
2 Κουταλιές ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά και προσθέτουμε το λάδι, το πορτοκάλι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Σ ένα μπρίκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει. Ανοίγουμε τρύπες στο κέικ μ ένα πιρούνι και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: