Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 Κούπες κίτρινο ρύζι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 Ντομάτες ώριμες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά βούτυρο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι που έχουμε ζεστάνει και ρίχνουμε τα μανιτάρια. 
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τις ντομάτες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι. Και δύο κούπες ζεστό νερό, σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ζεστό νερό τόσο που να το σκεπάζει, ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα μέχρι μαγειρευτεί το ρύζι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: