Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κουρού
2 Πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. Κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια
400γρ. Μανιτάρια σε φέτες
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
Κάρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
3 Φλιτζάνια γάλα
2 Αβγά
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Κασέρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το κρεμμύδι με τα πράσα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το κάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο. Περιμένουμε να λιώσει και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε ένα αβγό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα τυριά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε κρυώσει λίγο. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το ένα φύλλο. Το αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χτυπάμε το δεύτερο αβγό με μία κουταλιά σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: