Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
350γρ. Μανιτάρια σε φέτες
2 Πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 Κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. Κιμά
1 Ντομάτα τριμμένη
200ml. Κρέμα γάλακτος
50γρ. Τριμμένο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Βάζουμε τις μελιτζάνες, τη ντομάτα, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε μισό ποτήρι νερό και τα σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Όταν πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα και τα λαδώνουμε. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: