Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό ψαρονέφρι
500γρ. Κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 Κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 Πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
Ρίγανη
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, και το βγάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τις πιπεριές ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: