Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΒΓΟ

ΥΛΙΚΑ
6 Φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
250γρ. Ρύζι basmati βρασμένο
75γρ. Αρακά
1 Μικρό κομμάτι τζίντζερ
2 Αβγά χτυπημένα
2 Κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε καλά ένα σκεύος γουόκ ή αν δεν έχουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το μπέικον ψιλοκομμένο και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε το τζίντζερ, το πολτό σκόρδου και την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρουμε.Προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά, το μπέικον.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι. Ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: