Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμαράκια
1 Κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
2 Ντομάτες τριμμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 Φλιτζάνι ξίδι
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Μπαχάρι
2 Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρι και τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 αν είναι πολύ μεγάλα.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε 15 λεπτά. και μετά τα σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο και τα σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ, τα μυρωδικά και νερό μέχρι εκεί που θα τα σκεπάζει. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα.  Ρίχνουμε το ξίδι αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: