Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Αβγά
1 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα καρυδόψιχα
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Κανέλα τριμμένη
2 Πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο
1 Βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες νερό
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
1 Κουταλιάς σούπας γλυκόζη
1 Σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά το λιγότερο. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Όταν το μείγμα αβγά/ ζάχαρη είναι αφράτο σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο από το μείγμα με το υπόλοιπα υλικά. Με μία σπάτουλα διπλώνουμε απαλά να ανακατεύουν όλα τα υλικά μαζί αλλά να μην μας ξεφουσκώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά με κάτω αντίσταση και αέρα.
  • Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ τα οποία βράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
  • Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες και το καλύπτουμε με κρέμα στιγμής ή με κρέμα ζαχαροπλαστικής και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: